Samenwerkingsverband KNWU - NTB

Laatste update: September 25th, 2023

De afspraken met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) over onderlinge deelname aan NTB- en KNWU-wedstrijden door NTB- en KNWU-leden kun je vinden in de Jaarlijkse Besluiten  In dit artikel staat aanvullende informatie. 

NTB wedstrijdlicentiehouders en deelname KNWU-wedstrijden   

De afspraken met de NTB over deelname NTB wedstrijdlicentiehouders aan KNWU wedstrijden kun je vinden in de  Jaarlijkse Besluiten onder 'Samenwerkingsverband KNWU-NTB'.  

Wijziging per 1 oktober 2023. Als NTB wedstrijdlicentiehouder ga je op een andere wijze gebruik kunnen maken van deze samenwerking. Lees hieronder wat er gaat veranderen en hoe het werkt.

 

Als NTB lid met een actieve wedstrijdlicentie (voorheen atletenlicentie genoemd) kon je in MijnKNWU een koppeling activeren waardoor je gratis gebruik kon maken van de dag-startlicentie bij inschrijving via MijnKNWU voor wedstrijden voor startlicentiehouders. Dit is gewijzigd en niet meer van toepassing. Je kunt dus op basis van de nieuwe samenwerking niet meer gratis gebruik maken van de dag-startlicentie. 

De registratie t.b.v. de nieuwe vorm van samenwerking is ook gewijzigd. Om die reden vervalt de koppeling NTB en is dit niet meer zichtbaar in je MijnKNWU account als je die in het verleden wel had.  

In het kort de nieuwe situatie:

 • Voor NTB wedstrijdlicentiehouders kan via de NTB een gratis KNWU lidmaatschap worden aangevraagd. Met dit lidmaatschap kun je een KNWU wedstrijdlicentie (startlicentie én hogere licentie) aanvragen bij 'Licenties' in je MijnKNWU account, mits je niet jonger bent dan 15 jaar. Aan het einde van de aanvraag betaal je voor je licentie. Na afronding van de goedkeuringen kun je gebruik maken van je wedstrijdlicentie en je inschrijven op KNWU wedstrijden in de desbetreffende licentiecategorie.
   
 • Je kunt gebruik blijven maken van de optie dag-startlicentie, maar dat is niet meer gratis. De koppeling NTB komt te vervallen.

KNWU lidmaatschap via NTB

Registratie in MijnKNWU van dit type lidmaatschap wordt gedaan door de NTB. Dus meld je aan voor dit lidmaatschap via de NTB, mits je NTB wedstrijdlicentiehouder bent. Klik hier voor de contactgegevens van de Nederlandse Triathlon Bond.

Een paar aandachtspunten:

 • Heb je nog geen MijnKNWU account dan registreert de NTB dat voor jou gelijktijdig met de aanmelding en volgt daarna een mail hoe je kunt inloggen op MijnKNWU.
 • Heb je al een MijnKNWU account geef dan je KNWU ID door aan de NTB om een dubbel account te voorkomen.
 • Kan je niet meer inloggen lees dan de uitleg op het kenniscentrum: Inloggen MijnKNWU & wachtwoordwijziging‍. 
 • Dit KNWU lidmaatschap via NTB is één kalenderjaar geldig en wordt jaarlijks automatisch beëindigd op 31 december. Indien gewenst moet dit per kalenderjaar opnieuw geactiveerd worden. 
   

Let op! Voor KNWU lidmaatschap via de NTB brengt de KNWU geen bedrag in rekening voor lidmaatschap. 

Dat wil niet zeggen dan andere type lidmaatschappen ook gratis zijn.  Check in je MijnKNWU account bij 'Lidmaatschap' of er nog een ander lidmaatschap is. Heb je vragen neem dan contact op via financien@knwu.nl

 

Wedstrijdlicenties en deelname aan wedstrijden KNWU

Je kunt vanaf 1 oktober 2023 niet meer gratis gebruik maken van dag-startlicentie bij inschrijving via MijnKNWU met een actieve koppeling NTB. Voor alle licenties, dus ook de dag-startlicentie wordt een bedrag in rekening gebracht.  

Heb je KNWU lidmaatschap via NTB en is dit zichtbaar in je MijnKNWU account bij 'Lidmaatschap' dan kun je zelf je wedstrijdlicentie aanvragen bij 'Licenties', mits je niet jonger bent dan 15 jaar. Je betaalt aan het einde van de aanvraag.

Let op! Voor jeugdleden onder de 15 jaar (U15) is het niet mogelijk om een startlicentie of Jeugdlicentie aan te vragen zónder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten wielerclub. Met KNWU lidmaatschap via de NTB kun je dus geen jeugdlicentie of startlicentie U15 aanvragen. Meld je dan aan via een club, zie hoe dat gaat bij https://www.knwu.nl/lid-worden.

 

Zodra je wedstrijdlicentie de status ‘goedgekeurd’ heeft kun je inschrijven op wedstrijden. Lees de uitleg over inschrijven en afmelden én de reglementen per discipline op ons kenniscentrum:

KNWU wedstrijdlicentiehouders en deelname NTB-wedstrijden

De afspraken met de NTB over deelname KNWU wedstrijdlicentiehouders aan NTB wedstrijden kun je vinden in de  Jaarlijkse Besluiten onder 'Samenwerkingsverband KNWU-NTB'. Je leest er aan welke NTB wedstrijden je mag meedoen onder welke voorwaarden en/of korting.

Als KNWU wedstrijdlicentiehouder kun je met een NTB account een koppeling activeren. Met een geldige koppeling (groene vinkjes) kun je bij inschrijving op NTB wedstrijden gebruik maken van het voordeel van de onderlinge samenwerking (zoals opgenomen in de Jaarlijkse Besluiten KNWU). De uitleg staat ook op https://www.triathlonbond.nl/leden/vragen-over-lidmaatschap (onder ‘Ik ben geen NTB-lid en heb ook geen wedstrijdlicentie. Kan ik dan wel meedoen aan wedstrijden?'). Voor het gemak leggen we het hier voor je uit.

Registreren NTB account en activeren koppeling

 • Registreer een NTB account. Ga daarvoor naar https://mijn.triathlonbond.nl/registreren.
 • Ga vervolgens naar ‘Mijn account’
 • Kies voor ‘Koppelingen’
 • Klik op ‘Koppeling toevoegen’
 • In de pop-up kies je voor ‘KNWU’
 • En voer het nummer van je KNWU ID in (zie ‘Profiel’ in je MijnKNWU account)
 • De koppeling wordt geverifieerd

Deelname aan wedstrijden NTB

Lees alles over inschrijven en afmelden voor NTB wedstrijden op de website van de NTB. Ga daarvoor naar Meedoen - Nederlandse Triathlon Bond

Vragen

Heb je vragen over je NTB account, die koppeling of deelname aan NTB wedstrijden? Neem dan contact op met de Nederlandse Triathlon Bond.  Klik hier voor de contactgegevens.