Tarieven KNWU

Een overzicht van alle tarieven die de KNWU hanteert voor het afnemen van producten en diensten

Laatste update: April 10th, 2024

Tarievenlijsten

De hoogte van de KNWU tarieven wordt jaarlijks vastgesteld en kun je terugvinden in onderstaande tarievenlijsten.  

Delete

Info

Wil je meer weten over de tarieven 2024 lees dan dit nieuwsartikel.


Aansluiting clubs en organisatoren

Sinds 2020 is de optie om 'in samenwerking' met een aangesloten club te organiseren niet meer toestaan en verplichten we alle organiserende organisaties zich direct bij de KNWU aan te sluiten. De organisaties die ‘in samenwerking met’ organiseren zijn vaak kleinere (buurt)comités, kleine organisaties van een lokale ronde enzovoort. 

Het huidige KNWU aansluittarief voor deze groep is te hoog en niet op te brengen (zeker voor organisatoren van slechts één regionale wedstrijd per jaar) waardoor zij zich niet aansluiten bij de KNWU of een ‘in samenwerking met’ constructie aangaan met een bij de KNWU aangesloten organisatie. Echter zou dat niet zuiver zijn en loopt de wel bij de KNWU aangesloten organisatie het aansprakelijkheidsrisico. Om die reden is het aansluittarief voor organisatoren verlaagd ten opzichte van de aansluiting van clubs. En er zijn instaptredes toegevoegd.

We zagen ook steeds meer clubs met interesse om aan te sluiten bij de KNWU die in eerste instantie tegen het jaarlijkse aansluittarief aan hikken. Zeker wanneer het clubs in oprichting of zonder licentiehouders (wedstrijdrijders) betreft. Om deze groep makkelijker de stap naar de KNWU te laten zetten voerden we per 2020 een instapmodel voor clubs in. Als club heb je dan wel beperkte rechten. Zo mag de club geen licenties aanvragen en niet hoger dan niveau 4 (ICW en clubwedstrijden) organiseren.

Heb je hier vragen over dan kun je contact opnemen via financien@knwu.nl.

Meest gestelde vragen over facturen  

In het artikel Meest gestelde vragen over facturen‍ kun je informatie terugvinden over facturen en betalen.