Direct lidmaatschap aanvragen

Laatste update: December 9th, 2022

Wat leuk dat je lid wilt worden van de KNWU! Lees meer over lid worden bij een club (en de clubzoeker) óf direct KNWU lid worden op onze website bij 'Lid worden'. 

Lees verder in dit artikel voor uitleg over het registreren van je MijnKNWU account en het aanvragen van direct KNWU lidmaatschap in MijnKNWU.

Delete

Let op!

Voor het aanvragen van een (inter)nationale wedstrijdlicentie heb je een clublidmaatschap nodig i.p.v. direct KNWU lidmaatschap.

Wil je een wedstrijdlicentie aanvragen op naam van een buitenlandse club dan heb je direct KNWU lidmaatschap nodig om die optie in beeld te krijgen tijdens de aanvraag.

Een startlicentie kun je met direct KNWU lidmaatschap vanaf 15 jaar aanvragen. Ben je nog geen 15 jaar dan heb je clublidmaatschap nodig. 

Wil je een kaderlicentie 'individueel' (zonder clubnaam) aanvragen dan heb je ook direct KNWU lidmaatschap nodig.


Heb je na het lezen van deze informatie besloten dat je tóch clublid wil worden? Meld je dan aan via de club (klik hier voor meer informatie). Je hoeft niet zelf een account te registreren..

MijnKNWU account

Wil je direct KNWU lidmaatschap aanvragen dan heb je een MijnKNWU account nodig.

 • Heb je al een MijnKNWU account dan kun je verder lezen bij de uitleg over aanvraag direct KNWU lidmaatschap.
  Kun je niet meer inloggen? Lees dan hoe je alsnog weer in je bestaande account kunt komen in het artikel Inloggen MijnKNWU & wachtwoordwijziging‍.
 • Heb je nog geen account dan kies je voor het registreren van een account.

Registreren

Ga naar https://mijn.knwu.nl/register en registreer een account.

Delete

Let op!

MijnKNWU vereist een uniek e-mailadres per account. Voor minderjarigen is er een uitzondering:

 • Bij het registreren van een account voor een minderjarige kan het veld e-mailadres leeg gelaten worden bij de minderjarige en alleen ingevuld worden bij het veld ouder/voogd wat in beeld komt na het invullen van de geboortedatum van een minderjarige. De complete uitleg lees je bij Koppeling account ouder/voogd met account minderjarige kinderen‍.

 • En wil je jezelf in MijnKNWU registreren, maar ook jouw minderjarige kind(eren)?
  Start dan met de registratie van jouw account als ouder, zodat dit een account wordt met complete gegevens. Vervolgens kun je bij de registratie van jouw kind(eren) jezelf invullen als ouder bij het veld ouder/voogd en het e-mailadres van jouw account. Dat e-mailadres kan niet meer gebruikt worden bij een andere volwassene.  

Stuur bij foutmeldingen (o.a. door het al in gebruik zijn van het e-mailadres) een bericht onder vermelding van de gegevens via service@knwu.nl. We geven dan een passende oplossing.

Is de registratie gelukt dan kom je in het account. Lees hieronder verder.

Aanvraag direct KNWU lidmaatschap of dag-lidmaatschap

 • Log in op je MijnKNWU account
 • Ga naar 'Mijn account'
 • Ga naar 'Lidmaatschap
 • Kies voor 'Lidmaatschap aanvragen'
 • Onderstaande zie je dan in beeld:
  Lidmaatschap_aanmelden_MijnKNWU.png


 • Kies voor 'Lid' om direct KNWU lid te worden. Er wordt per kalenderjaar een bedrag voor lidmaatschap in rekening gebracht. 
Delete

Let op!

Kies voor 'doorlopend' lidmaatschap als je een startlicentie, individuele kaderlicentie of licentie buitenlandse club wil aanvragen met direct KNWU lidmaatschap. Bij opzegging tijdens het jaar loopt het lidmaatschap door t/m 31 december van dat jaar. Er wordt per kalenderjaar een bedrag voor lidmaatschap in rekening gebracht.

Kies je voor 'eenmalig' dan wordt de einddatum 31 december en kun je geen licentie aanvragen bij 'Licenties' in MijnKNWU.

 • Kies je voor 'Daglid' dan kun je kiezen welke dag je lid wil zijn. De datum wordt vermeld als begindatum en einddatum in je MijnKNWU account na aanmelding. 
Delete

Let op!

Als 'Daglid' kun je geen licentie aanvragen bij 'Licenties' voor een heel kalenderjaar.

Dag-lidmaatschap club

Wil je dag-lidmaatschap via de club aanvragen dan kun je je aanmelden via de club, zodat de ledenadministratie je kan aanmelden in MijnKNWU. Voor clubs staat een uitleg bij Ledenadministratie. Dag-lidmaatschap ('los') is bedoeld voor niet-leden die wel eens willen "proeven" aan clubtrainingen of verzekerd willen zijn tijdens éénmalige clinics zonder daar direct een jaarlidmaatschap voor te hoeven aanschaffen.

Dag-lidmaatschap in combinatie met dag-startlicentie

Wil je per evenement eenmalig gebruik maken van dag-lidmaatschap in combinatie met dag-startlicentie? Dat verloopt niet via 'Licenties', maar gelijktijdig met inschrijven. Wanneer je inschrijft op een evenement/wedstrijd via de 'Kalender' in MijnKNWU bij de klasse met startlicentie krijg je die optie in beeld wanneer je geen startlicentie hebt. Ben je ook geen lid dan inclusief dag-lidmaatschap. Lees de complete uitleg in het artikel Dag-startlicentie en dag-lidmaatschap‍.

Tarieven en facturatie

Je betaalt per kalenderjaar voor lidmaatschap. De facturen komen in je MijnKNWU te staan bij 'Facturen'.

Tarieven kun je terugvinden op deze pagina Tarieven KNWU‍.
Is er sprake van meerdere lidmaatschappen in één MijnKNWU account lees dan de uitleg bij Primair bij Lidmaatschap
De meest actuele informatie over facturatie bij aanmelding als lid in het 4e kwartaal kun je elk kalenderjaar terugvinden bij Tarieven KNWU‍.

Heb je nog vragen lees dan verder bij Meest gestelde vragen over facturen‍.