Direct lidmaatschap aanvragen

Laatste update: August 16th, 2022

Wat leuk dat je lid wilt worden van de KNWU!  Lees meer over lid worden bij een club óf het direct KNWU lid worden en het aanmaken van een account in MijnKNWU op deze pagina. 

Delete

Bij het registreren van een account voor een minderjarige kan het veld e-maildres leeg gelaten worden bij de minderjarige en alleen ingevuld worden bij het veld ouder/voogd (zie uitleg bij Koppeling account ouder/voogd met account minderjarige kinderen‍).

Lees verder voor uitleg over het aanvragen van direct KNWU lidmaatschap in MijnKNWU

Delete

Let op!

Voor het aanvragen van een nationale wedstrijdlicentie heb je een clublidmaatschap nodig i.p.v. direct KNWU lidmaatschap.

Wil je een wedstrijdlicentie aanvragen op naam van een buitenlandse club dan heb je direct KNWU lidmaatschap nodig om die optie in beeld te krijgen tijdens de aanvraag.

Een startlicentie kun je met direct KNWU lidmaatschap vanaf 15 jaar aanvragen. Ben je nog geen 15 jaar dan heb je clublidmaatschap nodig. Hoe je je als lid kunt aanmelden bij een club lees je op deze pagina: https://www.knwu.nl/lid-worden.

Wil je een kaderlicentie 'individueel' (zonder clubnaam) aanvragen dan heb je ook direct KNWU lidmaatschap nodig.

Stappen aanvraag direct KNWU lidmaatschap of dag-lidmaatschap

  • Log in op je MijnKNWU account (wanneer je geen MijnKNWU account hebt geregistreerd kun je hier klikken om dat alsnog te doen)
  • Ga naar 'Mijn account'
  • Ga naar 'Lidmaatschap
  • Kies voor 'Lidmaatschap aanvragen'
  • Onderstaande zie je dan in beeld:
    Lidmaatschap_aanmelden_MijnKNWU.png


  • Kies voor 'Lid' om direct KNWU lid te worden. Er wordt per kalenderjaar een bedrag voor lidmaatschap in rekening gebracht. 
Delete

Let op!

Kies voor 'doorlopend' lidmaatschap als je een startlicentie, individuele kaderlicentie of licentie buitenlandse club wil aanvragen met direct KNWU lidmaatschap. Bij opzegging tijdens het jaar loopt het lidmaatschap door t/m 31 december van dat jaar. Er wordt per kalenderjaar een bedrag voor lidmaatschap in rekening gebracht.

Kies je voor 'eenmalig' dan wordt de einddatum 31 december en kun je geen licentie aanvragen bij 'Licenties' in MijnKNWU.

  • Kies je voor 'Daglid' dan kun je kiezen welke dag je lid wil zijn. De datum wordt vermeld als begindatum en einddatum in je MijnKNWU account na aanmelding. 

Delete

Let op!

Als 'Daglid' kun je geen licentie aanvragen bij 'Licenties' voor een heel kalenderjaar.

Dag-lidmaatschap club

Wil je dag-lidmaatschap via de club aanvragen dan kun je je aanmelden via de club, zodat de ledenadministratie je kan aanmelden in MijnKNWU. Voor clubs staat een uitleg bij Ledenadministratie. Dag-lidmaatschap ('los') is bedoeld voor niet-leden die wel eens willen "proeven" aan clubtrainingen of verzekerd willen zijn tijdens éénmalige clinics zonder daar direct een jaarlidmaatschap voor te hoeven aanschaffen.

Dag-lidmaatschap in combinatie met dag-startlicentie

Wil je per evenement eenmalig gebruik maken van dag-lidmaatschap in combinatie met dag-startlicentie? Dat gaat dan gelijktijdig met de inschrijving op een evenement/wedstrijd via de kalender op MijnKNWU. Lees dan verder bij Dag-startlicentie en dag-lidmaatschap‍.

Tarieven en facturatie

Tarieven kun je terugvinden op deze pagina Tarieven KNWU‍.

Je betaalt per kalenderjaar voor lidmaatschap. De facturen komen in je MijnKNWU te staan bij 'Facturen'. Leden die zich aanmelden in het 4e kwartaal van het jaar wordt geen lidmaatschap voor dat kalenderjaar in rekening gebracht. Pas met ingang van het nieuwe kalenderjaar wordt lidmaatschap in rekening gebracht.

Is er sprake van meerdere lidmaatschappen in één MijnKNWU account lees dan de uitleg bij Primair bij Lidmaatschap‍ 

En zie ook Meest gestelde vragen over facturen‍.