Lidmaatschap opzeggen

Laatste update: January 23rd, 2024

Ben je lid van de KNWU, maar wil je het KNWU lidmaatschap beëindigen/opzeggen? Lees dan hieronder hoe je dit kunt regelen:

Ik ben direct KNWU-Lid (niet via een club)

Je kunt de opzegging van je direct KNWU lidmaatschap zelf verwerken in MijnKNWU bij 'Lidmaatschap'. Na verwerking ontvang je een bevestiging en zie je de aanpassing in je MijnKNWU account.

Dat gaat als volgt:

  • Log in op je MijnKNWU account
  • Klik bij 'Lidmaatschap' in je profielpagina
  • Klik op 'acties' 
  • Klik op 'opzeggen'
  • Kies bij 'lidmaatschappen' voor KNWU Direct lidmaatschap 
  • Kies bij 'opzegreden', de reden voor het opzeggen
  • Klik vervolgens op 'opzeggen'
  • Vervolgens zie je achter het lidmaatschap een einddatum ingevuld

Deze methode kan ook worden gebruikt voor clublidmaatschap, maar in principe geef je de opzegging door aan je club en lees daarom voor die optie de uitleg hieronder.

Kun je niet meer in je MijnKNWU account inloggen dan is het ook mogelijk om de opzegging te doen door een bericht te sturen aan ledenadministratie@knwu.nl onder vermelding van je gegevens. Na verwerking in MijnKNWU ontvang je een bevestiging.

Ik ben lid via een club of organisator?

Ben je clublid, dan kun je via de club opzeggen, zodat de club op te hoogte is van de opzegging en dit voor jou verwerkt in MijnKNWU. Ben je lid via een organisator dan verloopt dit via de organisator.

Na verwerking kun je dit zien in je MijnKNWU account door op je profiel pagina naar lidmaatschap te gaan. Daar staat dan achter het lidmaatschap een einddatum ingevuld en is de status geworden 'geannuleerd'.  

Opzegtermijn en einddatum

Delete

Let op!

Je kunt je lidmaatschap tot en met uiterlijk 31 december 2024 opzeggen. Na deze datum volgt automatisch verlenging voor 2025. 

Lidmaatschap loopt door, tenzij je opzegt. Zonder opzegging binnen de gestelde termijn volgt automatisch verlenging.

Bij opzegging loopt het lidmaatschap door tot het einde van het kalenderjaar, dus t/m 31 december van het desbetreffende jaar.

Je betaalt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december) voor lidmaatschap (tenzij het gaat om een dag-lidmaatschap). De tarieven kun je hier vinden: Tarieven KNWU‍.