Vragenlijst om je risico op plotse hartdood te bepalen

Laatste update: September 4th, 2023

Lees hier meer over het bepalen van je risico op plotse hartdood bij sportieve activiteiten.

Bepaal je risico op plotse hartdood tijdens het sporten

Sporten is gezond. Het zorgt voor een goede lichamelijke conditie en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Toch worden we elk jaar weer een aantal keer opgeschrikt door het plotseling overlijden van een sporter.

De oorzaak van plotse hartdood is sterk afhankelijk van de leeftijd van de sporter. In veel van de gevallen is plotse hartdood tijdens of vlak na sporten het gevolg van een hartinfarct. Eigenlijk is sport dus niet zozeer de oorzaak van de acute hartdood, maar het onderliggende hartlijden. 

Er is op de website Sportzorg.nl* een vragenlijst beschikbaar die jou kan helpen te bepalen of je een risico loopt op plotse hartdood bij sportieve activiteiten. Om naar die website te gaan klik je hier. Of klik direct op één van onderstaande linkjes.

Delete

De vragenlijsten zijn bedoeld als eerste screening op risicofactoren. De vragenlijst kan het advies van een medisch professional niet vervangen. Aan het gebruik ervan kun je geen rechten ontlenen. Indien je klachten ervaart adviseren wij je een arts te raadplegen.
* Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Samen met de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en de betrokken Sportzorg Professionals beheren zij de inhoud van de website Sportzorg.nl.