Fietsenverhuur Para-cycling

Laatste update: September 11th, 2023

Om mensen met een beperking de kans te geven om te kijken of wielrennen een sport is die bij hen past, is er de mogelijkheid om voor een periode een fiets te huren. Hieronder vind je alle informatie.

Een fiets huren kan voor € 25,- per maand. Dit kan een handbike, tandem of een racefiets met of zonder aanpassing(en) zijn. De huurperiode bedraagt maximaal 4 maanden, maar kan eenmalig, met maximaal 4 maanden, verlengd worden indien de huurder bezig is om zelf een fiets aan te schaffen. Wij kunnen ook ondersteunen en adviseren met de aanschaf van een fiets of aanpassingen aan je bestaande fiets.

Delete

Let op!

De verhuur is bedoeld voor personen die permanent gebruik willen maken van de handbike, racefiets of tandem en die overwegen om deze sport te gaan beoefenen. Niet voor personen die tijdelijk gebruik willen maken om bijvoorbeeld te revalideren. Daarvoor hebben wij onvoldoende aanbod.

De verhuurprocedure

Verzoek indienen om te huren

Je stuurt een verzoek aan paracycling@knwu.nl dat je een fiets wilt huren en geeft hierbij aan om welk type fiets het gaat: handbike, tandem of racefiets.

De mechanieker van de afdeling para-cycling neemt hierna contact met jou op om een aantal zaken te bespreken, zoals de afmetingen van de huurder en met welke fysieke beperkingen er rekening moet worden gehouden. Er wordt dan een afspraak gemaakt om op één van de afhaal/inleverdata de fiets op te halen.

Delete

Uitleen via Uniek Sporten

Voor handbikes en raden wij aan om eerst contact op te nemen met Uniek Sporten om te gebruik te maken van Uniek Sporten Uitleen (alleen voor individuele sporters en niet voor organisaties). Je krijgt 6 maanden de tijd om een sporthulpmiddel (gratis) uit te proberen. Het sporthulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen, en je krijgt advies over het gebruik ervan. Deze uitleen service is helaas nog niet in iedere gemeente actief.

Ga naar de website om te kijken of Uniek Sporten Uitleen beschikbaar is in jouw gemeente. Zo ja, dan kun je jezelf eerst registreren, vervolgens inloggen en een aanvraag kiezen en indienen. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met Uniek Sporten via het contactformulier.

Ophalen fiets

Bij het ophalen van de fiets dient er een contant bedrag van € 200,- aan borg voldaan te worden en wordt er een huurcontract in tweevoud opgesteld. Bij het inleveren van de fiets wordt de huur verrekend met de borg. Bijvoorbeeld na 4 maanden huren à € 25,- per maand lever je de fiets in en krijgt je € 100,- euro terug van € 200,- borg (namelijk 200 - (4 x 25) = 100).

Inleveren fiets

De fiets wordt in technisch goede staat aan je meegegeven en er wordt van jou verwacht dat je deze onderhoudt en ook in goede staat en schoon weer inlevert. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan er besloten worden dat je de nog openstaande borg niet of maar gedeeltelijk retour krijgt. Dit betekent dat wanneer er tijdens het gebruik van de fiets kleine reparaties nodig zijn, deze zelf door jou uitgevoerd/ betaald dienen te worden. Hierbij kan je denken aan lekke banden, gebroken kabels enz. Voor grotere reparaties dien je contact op te nemen met de mechanieker. Deze zal dan samen met jou zoeken naar een oplossing.

Samengevat:

  • De huur is € 25,- per maand.
  • De maximale periode van huur is in principe 4 maanden.
  • Bij het ophalen van de voorziening dient € 200,- contant als borg betaald te worden.
  • Kleine reparaties/onderhoud tijdens huurperiode zijn voor kosten huurder.
  • Ophalen/inleveren in overleg met de mechanieker die contact met je opneemt.


Delete

Let op! Bovenstaande tarieven gelden voor 2023.

Voor de meest actuele tarieven mail naar paracycling@knwu.nl