Inloggen op de KNWUHub

Laatste update: October 4th, 2023

In dit artikel lees je hoe je kunt inloggen op de Hub.

De Hub

Deze omgeving is ingericht voor clubs, organisatoren, teammanagers, jury coördinatoren en regiocoördinatoren. Hier beheer je de administratie van leden, licentiehouders en wedstrijden.

Inloggen gaat via het oranje poppetje op de website waar je link kunt vinden naar de Hub (of klik hier). 

Info

Heb je nog geen rechten in MijnKNWU voor je club, organisator of team dan heb je ook geen toegang tot de Hub. Neem dan contact op met je club, team of organisator voor de juiste registratie in het systeem. Jurycoördinatoren en regiocoördinatoren kunnen het beste contact leggen via team Wedstrijdsport

 

Inloggen met 2-factor authenticatie op de Hub

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag in het systeem die is ontworpen om ervoor te zorgen dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot je account, zelfs als iemand jouw wachtwoord weet. 

Wanneer je voor het eerst wil inloggen op de Hub op een nieuw apparaat, moeten er twee gegevens worden opgegeven: het wachtwoord en een zescijferige verificatiecode. 

Hoe kom je aan je zescijferige verificatiecode?

De eerste keer dat je inlogt kun je op twee manieren de verificatiecode ontvangen:

  1. Via een authenticatie app
  2. Per e-mail


Authenticatie app

  1. Download een 2-factor authenticatie applicatie (2FA). Dit kan Microsoft Authenticator of Google Authenticator zijn. Deze apps zijn te installeren in de Apple of Google Play Store.  
  2. Scan vervolgens de QR code in de app.
  3. Er wordt in de app een verificatie code gegenereerd. Deze moet op de computer worden ingevoerd.
  4. De 2-factor authenticatie app is nu geïnstalleerd.
  5. Wanneer er voor het eerst wordt ingelogd in het systeem op een apparaat dient de 2FA opnieuw te worden voltooid. Voor elk apparaat kan deze na het voltooien van de 2FA voor 30 dagen als vertrouwd worden gemarkeerd. Om de 30 dagen zal dus opnieuw een 2FA moeten worden voltooid.

E-mail

  1. Kies in het dropdown menu onder ‘Voorkeur voor 2FA-verificatie’ voor de optie ‘Email’. Er wordt dan direct ingelogd en er is toegang tot het systeem.
  2. De eerstvolgende keer dat er wordt ingelogd dient de 2FA wel voltooid te worden. Er zal een code per e-mail worden toegestuurd.
  3. Wanneer er voor het eerst wordt ingelogd in het systeem op een apparaat dient de 2FA opnieuw te worden voltooid. Voor elk apparaat kan deze na het voltooien van de 2FA voor 30 dagen als vertrouwd worden gemarkeerd. Om de 30 dagen zal dus opnieuw een 2FA moeten worden voltooid.