Lidmaatschap opzeggen

Laatste update: May 9th, 2022

Ben je lid van de KNWU, maar wil je het KNWU lidmaatschap beëindigen/opzeggen? Lees dan hieronder hoe je dit kunt regelen:

Ik ben direct KNWU-Lid (niet via een club)

Je kunt je lidmaatschap opzeggen door een mailtje met je gegevens te sturen naar ledenadministratie@knwu.nl. Na verwerking ontvang je een bevestiging en zie je de aanpassing in je MijnKNWU account.

Ook kun je zelf de opzegging verwerken, dat gaat als volgt:

  • Log in op je MijnKNWU account
  • Ga naar 'Mijn account'
  • Klik bij 'Lidmaatschap'
  • Klik op 'KNWU'
  • Kies voor 'Beëindigen'
  • Vervolgens zie je achter het lidmaatschap een einddatum ingevuld en is de status geworden 'geannuleerd'.

Deze methode kan ook worden gebruikt voor clublidmaatschap, maar in principe geef je de opzegging door aan je club en lees daarom voor die optie de uitleg hieronder.

Ik ben lid via een club

Ben je clublid, dan kun je via de club opzeggen, zodat de club op te hoogte is van de opzegging en dit voor jou verwerkt in MijnKNWU. Na verwerking kun je dit zien in je MijnKNWU account door te gaan naar 'Mijn account' en 'Lidmaatschap'. Daar staat dan achter het lidmaatschap een einddatum ingevuld en is de status geworden 'geannuleerd'.  

Opzegtermijn en einddatum

Delete

Let op!

Je kunt je lidmaatschap tot uiterlijk 31 december 2022 opzeggen. Na deze datum volgt automatisch verlenging voor 2023. 

Lidmaatschap loopt door, tenzij je opzegt. Zonder opzegging binnen de gestelde termijn volgt automatisch verlenging.

Bij opzegging loopt het lidmaatschap door tot het einde van het kalenderjaar, dus t/m 31 december van het desbetreffende jaar.

Je betaalt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december) voor lidmaatschap (tenzij het gaat om een dag-lidmaatschap). De tarieven kun je hier vinden: Tarieven KNWU‍.