Verenigingstraject Besturen met een visie

Laatste update: November 1st, 2021

Besturen met een Visie richt zich op de groei en ontwikkeling van sportclubs. Met verschillende producten en diensten worden bestuurders (en clubprofessionals) geholpen om sterkere sportclubs te creëren.

Besturen betekent richting geven aan de club, een koers uitzetten en op basis van deze koers beslissingen nemen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij een vooraf bepaalde stip op de horizon te komen.

Vraagstukken binnen het bestuur

Onvoldoende vrijwilligers, terugloop in ledental, onvoldoende financiële middelen, agressie langs de lijn, gebrek aan structuur, geen opvolging, verlies van privéleven. Het zijn enkele voorbeelden van vraagstukken waar clubbestuurders mee worstelen en waar jij wellicht ook tegenaan loopt.

Ervaringsverhalen

Wielervereniging TWC Pijnenburg nam ook deel aan ‘Besturen met een visie’. De Tilburgse vereniging is erg goed te spreken over het traject waarin clubs vraaggerichte ondersteuning krijgen bij clubzaken. Doordat het traject zich focust op het ontwikkelen van concrete plannen, kan er daadwerkelijk aan de slag worden gegaan met verbeteringen en vernieuwingen binnen de club. TWC Pijnenburg is aan de hand van Besturen met een Visie onder meer  begonnen met het kijken naar de mogelijkheden van het opstarten van nieuwe afdelingen binnen de club, zoals het para-cycling.

Meer informatie

Op de besturenmeteenvisie.nl vind je meer informatie over dit traject, maar ook andere interessante trajecten.