Dag op de jurywagen

Laatste update: November 8th, 2021

Weet jij wat er allemaal komt kijken bij het jureren van een wedstrijd? Nee, geen idee? Dan nodigen we je graag uit om een dag mee te lopen op een jurywagen en zo een kijkje in de keuken te nemen.

Je zult kennismaken met onder andere: het maken van een goede uitslag, het opnemen van de premiesprints, het zorgen voor een stuk veiligheid voor de renners of het begeleiden van de wedstrijd van het startschot tot de eindsprint.

Beleving

Je kunt het wielrennen vanuit de jurywagen op een andere manier beleven. Blijf dus niet aan de kant staan, maar stap op de jurywagen! Door de verschillende sporten, niveaus en categorieën is er voor ieder wat wils. Elke wedstrijd is anders en er gebeuren onverwachte zaken. De uitdaging is om op precies het juiste moment de juiste beslissing te nemen; dát is jureren!

Ervaringen

Als jurylid krijgt je ontzettend veel terug. Denk bijvoorbeeld aan een voldaan gevoel, werken met leuke collega’s, je staat vooraan bij de wedstrijd en de opgedane ervaring sterkt je persoonlijke ontwikkeling. Vanaf jury niveau 3 ontvang je een reis- en onkostenvergoeding en er zijn doorgroeimogelijkheden om (inter)nationaal jurylid te worden.

Jurycursus

Na een dagje meelopen op de jurywagen kun je een jurycursus volgen bij de KNWU. De Jury niveau 2 cursus is bestemd voor beginnende juryleden. In 3 bijeenkomsten en een praktijkgedeelte verkrijg je alle benodigde kennis en vaardigheden om als jurylid aan de slag te gaan. Daarna kun je als jurylid criteriums en jeugdwedstrijden jureren. Je wordt in de praktijk begeleidt door een ervaren juryofficial.

Zie de website KNWU Campus het aanbod, klik dan hier.

Loop je een dag mee?

Meld je aan voor de 'Dag op de jurywagen' en stel al je vragen aan het jurylid dat jij gaat ontmoeten. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar juryworden@knwu.nl. Vermeld daarbij je naam, adres en telefoonnummer.

Wij hopen je snel te ontmoeten tijdens de ‘Dag op de jurywagen’.

– Zonder jury geen koers –