Opleidingen KNWU Campus

Laatste update: September 4th, 2023

De KNWU organiseert diverse opleidingen en speciale dagen voor trainers, juryleden, ploegleiders, soigneurs en volgers. 

Naast of na een actieve carrière als sporter zijn er binnen de KNWU allerlei kaderfuncties waarin je veel kan betekenen voor de wielersport. Jouw kennis en eigen ervaringen als renners/rensters komt hier zeker bij van pas.

KNWU Campus

De KNWU Campus is het nieuwe opleidingsplatform van de KNWU. Het platform is voor iedereen die als trainer-coach, bestuurder, ploegleider, soigneur, mecanicien, jury of volger actief is in de sport. Met de KNWU Campus zijn we een nieuwe weg ingeslagen met onze opleidingen. We bieden een diverse aanbod aan op de meest denkbare thema's en dit voor meerdere doelgroepen.

Modulair aanbod

We zien een toekomst in het modulair opbouwen van het aanbod; 'een leven lang leren'. Een opleiding wordt dan ook in gedeeltes afgerond. Zo kan een opleiding uit 3 verschillende programma's (meerdere dagen) en 2 modules (dag of dagdeel) bestaan. Maar is het ook mogelijk om zelf 1 of meerdere modules te kiezen welke jou interesseert als vrijwilliger.

Opleidingen & bijscholingen

Voor de verschillende opleidingen en cursussen kan je kijken op de website van de KNWU Campus bij het aanbod. Klik dan hier en maak gebruik van het filter.

Bijscholingsbeleid

Om je functie als kaderlid zo goed mogelijk uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Met het bijscholingsbeleid stimuleren we 'Een leven lang leren'. Dat houdt in dat een kaderlid zich blijft ontwikkelen en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de wielersport. Dat kan door middel van scholingen of andere activiteiten.

Lees meer over het bijscholingsbeleid op de website van KNWU Campus, klik dan hier.

Kaderlicentie

Voor het uitoefenen van een bepaalde kaderfuncties heb je een bijbehorende kaderlicentie nodig. Om een kaderlicentie voor die functie te kunnen aanvragen in je MijnKNWU account is het voor bepaalde kaderfuncties vereist dat je eerst een opleiding hebt gevolgd. Er kan ook een bijscholingsverplichting zijn.

Bekijk het overzicht op de pagina Kaderlicenties Algemeen‍ per kaderfunctie of er een opleidingsverplichting is. En of daarbij dan ook een bijscholingsverplichting van toepassing is.  

Puntenoverzicht

Je kunt op MijnKNWU Campus inloggen om je puntenoverzicht te bekijken van behaalde punten en je opleiding. En bijvoorbeeld af te lezen of je in aanmerking komt om de bijbehorende kaderlicentie aan te vragen in je MijnKNWU account bij Licenties.

Ontbreken er punten in registratie dan is het verzoek om deze alsnog zelf te registreren.

MijnKNWU_Campus_licentiepunten_bekijken.jpg

Punten registreren

Op de website van KNWU Campus staat bij https://knwucampus.nl/bijscholingsbeleid een handleiding met uitleg hoe je de opleiding en/of bijscholing kunt registreren in KNWU Campus. Vervolgens worden de punten toegekend door de collega's van KNWU Campus.

Vragen?

Kijk of je vraag en antwoord staat bij 'veelgestelde vragen' op de website van KNWU Campus, klik dan hier.
Heb je daarna evengoed nog vragen neem dan contact op met de collega's van KNWU Campus via campus@knwu.nl.