Aansprakelijkheidsverzekering clubs

Laatste update: August 28th, 2023

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid van de clubs, organisatoren of een wielerbaan. Daarbij gaat het om wielerwedstrijden (alle sporten), (zaal)trainingen, cursussen, opleidingen en soortgelijke activiteiten.

Risico’s van clubs

Als club ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van eigen leden, deelnemers aan wedstrijden en trainingen. Als de veiligheid in gevaar komt tijdens een wedstrijd kan een club daarop aangesproken worden. Dat kan zijn voor schade aan personen, maar ook schade aan zaken. Deze verzekering biedt een primaire dekking. Let op: Er moet wel sprake zijn van wettelijke aansprakelijkheid. Als je als club wettelijk niet aansprakelijk gesteld kan worden voor een gebeurtenis, dan geeft deze verzekering geen dekking.

Voor welk bedrag is de club verzekerd?

Deze verzekering vergoedt maximaal. € 2.500.000,- per voorval.

Risico’s wielersport

Beoefenaars van de wielersport moeten zich bewust zijn van de risico’s. Helaas komen botsingen en andere ongelukken met enige regelmaat voor. Het risico op ongevallen is onlosmakelijk verbonden aan het deelnemen aan de wielersport. Deze risico’s zijn niet altijd te voorkomen. Deelnemers kunnen natuurlijk met het dragen van een helm, een goed onderhouden fiets, e.d. risico’s verkleinen, maar dus niet altijd voorkomen.

Let wel, tijdens het beoefenen van deze sport wordt een bepaald risico door de deelnemers en de club aanvaard. Bij een valpartij of iets dergelijks is er vaak geen sprake van enige wettelijke aansprakelijkheid. Dit is een risico wat bij deze sportbeoefening hoort. Aansprakelijkheidstelling en daarmee aanspraak op de aansprakelijkheidsverzekering gaat hier dus niet altijd op. Je kan hier als club niet voor aansprakelijk gesteld worden.

Verzekeringscertificaat

Onderstaand het verzekeringscertificaat voor 2023.

Contact

Heb je ondanks alle informatie op de site nog een vraag stuur dan een bericht naar verzekeringen@knwu.nl.