Verzekeringen leden en licentiehouders

Laatste update: July 3rd, 2023

Alle KNWU-leden welke geregistreerd zijn bij de KNWU zijn collectief verzekerd voor aansprakelijkheid en persoonlijke ongevallen. Hieronder vind je per verzekering meer informatie.

Wanneer ben ik waarvoor verzekerd?

Via de KNWU zijn er collectief twee verzekeringen afgesloten:  

Onderstaande schema geeft je meer duidelijkheid waar je met je lidmaatschap of licentie voor verzekerd bent. Bekijk ook de uitleg bij de collectieve verzekeringen in een notendop‍.

  KNWU account Lidmaatschap Startlicentie (Inter)nationale
licentie
Kaderlicentie
Verzekering
als medewerker bij KNWU / Clubactiviteiten vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png
Trainen individueel (niet door club / KNWU georganiseerd)
aansprakelijkheid aanvullend via KNWU          
persoonlijke ongevallen via KNWU     vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png  vink-blauw-transparant.png
Trainingen & wedstrijden georganiseerd door club / organisatoren *
aansprakelijkheid aanvullend via KNWU   vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png  vink-blauw-transparant.png
persoonlijke ongevallen via KNWU   vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png vink-blauw-transparant.png  vink-blauw-transparant.png
* Deze verzekeringen gelden tijdens deelname aan de onder auspiciën van de KNWU georganiseerde evenementen. De verzekeringen gelden ook voor evenementen georganiseerd onder auspiciën van de UCI, UEC of één van de aangesloten bonden.

Risico’s wielersport

Als beoefenaar van de wielersport moet je bewust zijn van de risico’s. Deze risico’s zijn er zowel voor jou als voor derden. Helaas komen botsingen en andere ongelukken met enige regelmaat voor. Het risico op ongevallen is onlosmakelijk verbonden aan het deelnemen aan de wielersport. Deze risico’s zijn niet altijd te voorkomen. Je kunt natuurlijk met het dragen van een helm, een goed onderhouden fiets e.d. risico’s verkleinen, maar dus niet altijd voorkomen. Daarom hebben we als vangnet verschillende verzekeringen die enkele risico’s kunnen afvangen mochten ze jou als sportbeoefenaar toch overkomen.

Let wel, tijdens het beoefenen van deze sport wordt een bepaald risico door de deelnemers aanvaard. Bij een valpartij of iets dergelijks is er vaak geen sprake van enige wettelijke aansprakelijkheid. Dit is een risico wat bij deze sportbeoefening hoort. Aansprakelijkheidstelling en daarmee aanspraak op de Aansprakelijkheidsverzekering leden hier dus niet altijd op.

Extra verzekeringen

Voor leden van de KNWU zijn er extra verzekeringen af te sluiten:

Contact

Indien er nog vragen zijn kun je ook de informatie bekijken op de pagina De collectieve verzekeringen in een notendop‍.

Heb je ondanks alle informatie op de site nog een vraag stuur dan een bericht naar verzekeringen@knwu.nl.

Je kunt schade melden via het formulier op deze pagina: Schade melden‍.