E-learningmodule Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport (DLDS)

Laatste update: September 4th, 2023

Steeds vaker ontvangen juryleden een medewerker van de Nederlandse Dopingautoriteit. Dit gebeurt niet alleen tijdens klassiekers, maar ook tijdens criteriums. Het is daarom niet vreemd dat renners ook steeds vaker naar een jurylid gaan met vragen over een dopingcontrole.

E-learning omgeving van de Nederlandse Dopingautoriteit

Om de vraag van de renners te kunnen beantwoorden is het zinvol om zelf eens een kijkje te nemen op de E-learning omgeving van de Nederlandse Dopingautoriteit. Meer over de Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport (DLDS) vind je op deze pagina. En natuurlijk kun je renners ook verwijzen naar deze informatie.

In deze E-learning wordt er voor verschillende doelgroepen ingegaan op het thema doping. Ook al behoor jij als jurylid niet tot de betreffende doelgroep, toch zijn dit uitermate handige 'lessen' om door te nemen.

 • Brons 
  Geeft een introductie van het onderwerp doping. Hierbij komen onder andere de dopingregels, dopingcontroles en risico’s voor onbewust dopinggebruik aan bod.
 • Zilver 
  Is vooral bedoeld voor sporters die binnenkort hun eerste dopingcontrole kunnen krijgen.
 • Goud 
  Is bedoeld voor topsporters die een whereaboutsverplichting hebben, of deze binnenkort kunnen krijgen. De voorlichting richt zich vooral op de whereabouts.
 • Coaches
  Dit pakket wordt speciaal ontworpen voor trainers en coaches. Zodat zij hun topsporters goed kunnen begeleiden

Vragen

Heb je nog vragen neem dan contact op via ons contactformulier.

Lees ook de uitleg bij Anti-doping: Praktische Info en Handige links.

Delete

Info

Cursus gedaan en je wil deze registreren voor bijscholingspunten inzake je licentieaanvraag? Lees dan hoe registratie gaat in KNWU Campus op op https://knwucampus.nl/bijscholingsbeleid. .