Licentiepas en duplicaatpassen (persoonlijk of via team)

Laatste update: November 15th, 2023

Licentiepas digitaal en fysiek

Digitale licentiepas

Wanneer je een licentie hebt aangevraagd via MijnKNWU bij 'Licenties' en de status staat op 'goedgekeurd' kun je gebruik maken van je licentie en je bijvoorbeeld inschrijven voor wedstrijden. Vanaf dat moment is er een digitale licentiepas beschikbaar door te klikken op 'download' achter die aanvraag in MijnKNWU. Deze kun je uitprinten of digitaal meenemen (via je mobiele telefoon). 

Fysieke licentiepas

Na goedkeuring van de licentie volgt ook nog een fysieke licentiepas via de passenproducent per post. Met ingang van 2023 is dat niet meer het geval voor startlicenties.

Wekelijks wordt er op dinsdagavond een zending verstuurd van nieuwe aanvragen naar de passenproducent die t/m dinsdagmiddag waren goedgekeurd. Aanvragen die goedgekeurd zijn later dan dinsdagmiddag gaan dus een week later mee in de zending naar de passenproducent.

De passenproducent zal na ontvangst van die zending aan het einde van die week de passen printen en verzenden. De week erna ontvang je dan je licentiepas per post.

Aflezen datum naar passenproducent?

Na goedkeuring van je licentie kun je aflezen in MijnKNWU of de aanvraag al mee is gegaan naar de passenproducent. Ga naar 'Licenties' en klik op de naam van je licentie. Kijk in het pop-up scherm dat dan in beeld komt naar de datum 'Geprint op'. Die datum is de datum van de zending naar de passenproducent (en niet de daadwerkelijke datum van printen en verzenden pas).

 • Staat er nog geen datum? Dan is dat moment nog niet geweest. De volgende dinsdagavond gaat deze aanvraag dan mee naar de passenproducent en komt er een datum te staan.
 • Staat er wel een datum? Dan kun je een week na die datum verwachten dat je je fysieke licentiepas ontvangt. Je kunt tussentijds gebruik maken van je digitale licentiepas.

Delete

Licentiepas niet ontvangen?

 • Lees de uitleg hierboven om te beoordelen of je je licentiepas al per post had moeten ontvangen.

 • Controleer je adresgegevens bij 'Profiel'. In principe heb je deze gecontroleerd tijdens de aanvraag. Misschien heb je iets gemist. Mocht correctie nodig zijn dan kun je dat zelf doen via 'Mijn account' en 'Profiel'. Vraag daarna een nieuwe pas aan in MijnKNWU bij 'Producten' (uitleg staat onderaan deze pagina).

 • Heb je om een onverklaarbare reden reden toch geen pas ontvangen? Of komt er nog steeds geen datum bij 'Geprint op ' (zie uitleg hierboven)? Neem dan contact op via service@knwu.nl.


Delete

Licentiepas met onjuiste vermelding ontvangen?

 • De vermelding Master ontbreekt?
  Had je een Amateur of Sportklasse licentie aangevraagd en ben je 30+? Dan komt die vermelding automatisch op je pas te staan, zie Master vermelding op je licentie (Amateur of Sportklasse). Wil je nu wisselen van licentie? Je kunt wisselen van licentie door een nieuwe aanvraag te doen. Lees de uitleg bij Licentie wisselen.

 • De naam van de buitenlandse club wil je op je licentiepas hebben staan?
  Heb je op die wijze de aanvraag gedaan? Lees de complete uitleg bij Licentie via een buitenlandse club aanvragen‍). De keuze komt alleen in beeld als je (ook) direct KNWU lid bent. Wil je nu wisselen van licentie? Je kunt wisselen van licentie door een nieuwe aanvraag te doen. Uitleg kun je vinden bij Licentie wisselen.

 • Staat de naam van je team niet op je licentie?
  Was de teamregistratie wel compleet voordat je de licentie had aangevraagd? Vraag het na bij je eigen team en lees LDT, Regio- of UCI team op mijn licentie‍. Neem zo nodig contact op via teamregistratie@knwu.nl. Zodra dit compleet is kun je een nieuwe pas bestellen via 'Producten'.

 • Staat er een ander district op je licentiepas dan bij profiel in MijnKNWU?
  Dat klopt. Bij 'Profiel' staat het district van je woonadres (het thuisadres). Op je licentiepas staat het district van de club waar je de licentie op hebt aangevraagd. Zie ook Indeling districten‍.

 • Staan andere gegevens niet juist op je licentie?
  Controleer welke gegevens staan bij 'Profiel'. In principe heb je deze gecontroleerd tijdens de aanvraag. Misschien heb je iets gemist. Mocht correctie nodig zijn dan kun je dat zelf doen via 'Mijn account' en 'Profiel'. Vraag daarna een nieuwe pas aan in MijnKNWU bij 'Producten'. Zie de uitleg hieronder.

 • Verkeerde type licentie? Je kunt wisselen van licentie door een nieuwe aanvraag te doen. Lees de uitleg bij Licentie wisselen‍.

Wil je een extra licentiepas ontvangen? (duplicaat licentie)

Wil je een extra licentiepas aanvragen dan kun je dat doen via je MijnKNWU account.

Je kunt duplicaat licentiepassen aanvragen persoonlijk of via je team. Zie hieronder welke mogelijkheden. De tarieven staan genoemd bij het aanvragen. Een tarievenlijst kun je hier vinden: Tarieven KNWU‍ .

Delete

Let op! Duplicaatpas met teamvermelding?

Om op je duplicaatpassen je team vermeld te krijgen is het nodig dat vóór het moment van aanvragen de teamregistratie is gedaan. Je kunt navraag doen bij je eigen team. Controleer ook voorafgaand bij je team of de duplicaatpassen geregeld worden via het team of persoonlijk aangevraagd moeten worden. Gaat het om een continentaal team uit het buitenland? Kies dan voor persoonlijk aanvragen. Lees hierover meer op LDT, Regio- of UCI team op mijn licentie‍.

Duplicaatpas (persoonlijk)

 • renners zonder team
 • renner continentaal team uit het buitenland

Je kunt zelf via MijnKNWU een nieuwe licentiepas/duplicaatpas bestellen.
Dit kan op de volgende wijze:

Je kunt zelf via MijnKNWU een nieuwe licentiepas/duplicaatpas bestellen.
 Dit kan op de volgende wijze:

 • Stap 1 

Log in op je MijnKNWU account, klik op “producten in je persoonlijke menubalk

 • Stap 2

Klik rechts op “toevoegen”

 • Stap 3

Selecteer een product, klik op “licentiepas”

 • Stap 4

Kies bij de “licentie” knop dat verschijnt, voor welke licentie een duplicaat wilt aanvragen

 • Stap 5
 • Kies bij “aantal” het aantal duplicaatpassen dat je wilt hebben, en klik op volgende
 • Stap 6

Het overzicht van “bestelling aanmaken” komt nu naar voren

 • Stap 7

Klopt het overzicht, klik dan op “bestelling betalen”

 • Stap 8

Als je weer op “producten” klikt in je persoonlijke menubalk, komt het overzicht van de bestelde producten te staan.

Aanvragen voor een pas die zijn gedaan tot dinsdagmiddag worden dinsdagavond verstuurd aan de passenproducent en deze print en verzendt de passen aan het einde van die week. Passen aangevraagd na dinsdagmiddag worden de week erna verstuurd en verwerkt.

Duplicaatpassen (via teamaccount)

De voorzitter van het team kan via HUB.KNWU duplicaatpassen bestellen.
Dit kan op de volgende wijze:

 1. Log in via de HUB
 2. Klik links op 'producten'
 3. Je krijgt overzicht van de bestellingen te zien 
 4. klik rechts op '+ toevoegen'
 5. Selecteer het product dat je wilt aanvragen, in dit geval 'Team duplicaten'
 6. Geef bij de personen aan hoeveel duplicaten je wilt aanvragen
 7. Ga verder met de volgende stap en rond de aanvraag af.
 8. Na betaling is je bestelling voldaan.
 9. Onder 'producten' kun je je bestel overzicht zien. 

Aanvragen voor een pas die zijn gedaan tot dinsdagmiddag worden dinsdagavond verstuurd aan de passenproducent en deze print en verzendt de passen aan het einde van die week naar het adres bij het Profiel van het team in MijnKNWU. Passen aangevraagd na dinsdagmiddag worden de week erna verstuurd en verwerkt.