Licentiepas en duplicaatpassen (persoonlijk of via team)

Laatste update: February 10th, 2022

Licentiepas digitaal en fysiek

Wanneer je een licentie hebt aangevraagd via MijnKNWU bij 'Licenties' en de status staat op 'goedgekeurd' kun je gebruik maken van je licentie en je bijvoorbeeld inschrijven voor wedstrijden. Ook is er gelijk een digitale licentiepas beschikbaar door te klikken op 'download achter die aanvraag.

Een fysiek pasje volgt later via de passenproducent per post. Wekelijks wordt er op dinsdagavond een zending verstuurd van nieuwe aanvragen naar de passenproducent. Deze print en verzend de pas aan het einde van de week. Aanvragen die later goedgekeurd zijn dan dinsdagmiddag gaan een week later mee in de zending naar de passenproducent.

De datum naar de passenproducent kun je aflezen in MijnKNWU bij 'Licenties' door te klikken op de naam van de licentie die je hebt aangevraagd (en staat op status goedgekeurd). Datum print is de datum verzending naar passenproducent. De daadwerkelijke datum printen en verzenden is aan het einde van die week en is niet zichtbaar.

Bij een licentiewissel volgt ook een nieuwe licentiepas na afronding goedkeuring wissel.

Delete

Let op! Licentiepas met teamvermelding?

Je vraagt je licentie pas aan wanneer de teamregistratie is verwerkt, zodat de teamnaam ook op je licentiepas komt te staan. Je kunt navraag doen bij je eigen team. Lees hierover meer op LDT, Regio- of UCI team op mijn licentie‍ .

Wil je een extra licentiepas ontvangen? (duplicaat licentie)

Wil je een extra licentiepas aanvragen dan kun je dat doen via je MijnKNWU account.

Je kunt duplicaat licentiepassen aanvragen persoonlijk of via je team. Zie hieronder welke mogelijkheden. De tarieven staan genoemd bij het aanvragen. Een tarievenlijst kun je hier vinden: Tarieven KNWU‍ .

Delete

Let op! Duplicaatpas met teamvermelding?

Om op je duplicaatpassen je team vermeld te krijgen is het nodig dat voor het aanvragen van de deze passen de teamregistratie is gedaan. Je kunt navraag doen bij je eigen team. Controleer ook voorafgaand bij je team of de duplicaatpassen geregeld worden via het team of persoonlijk aangevraagd moeten worden. Lees hierover meer op LDT, Regio- of UCI team op mijn licentie‍.

Duplicaatpas (persoonlijk)

 • renners zonder team
 • renner continentaal team uit het buitenland

Je kunt zelf via MijnKNWU een nieuwe licentiepas/duplicaatpas bestellen.
Dit kan op de volgende wijze:

 • Log in op je MijnKNWU account
 • Klik op Mijn account
 • Klik op Producten
 • Klik op product toevoegen
 • Bestel een nieuwe pas
 • Afrekenen

Aanvragen voor een pas die zijn gedaan tot dinsdagmiddag worden dinsdagavond verstuurd aan de passenproducent en deze print en verzend de passen aan het einde van die week. Passen aangevraagd na dinsdagmiddag worden de week erna verstuurd en verwerkt.

Duplicaatpassen (via teamaccount)

De voorzitter van het team kan via MijnKNWU duplicaatpassen bestellen.
Dit kan op de volgende wijze:

 • Voorzitter van het team logt in op MijnKNWU
 • Klikt op teamnaam
 • Klikt op Producten
 • Kiest vervolgens voor product aanvragen.
 • Kiest voor Team duplicaten
 • Vervolgens is per renner het aantal duplicaatpassen te kiezen

Aanvragen voor een pas die zijn gedaan tot dinsdagmiddag worden dinsdagavond verstuurd aan de passenproducent en deze print en verzend de passen aan het einde van die week naar het adres bij het Profiel van het team in MijnKNWU. Passen aangevraagd na dinsdagmiddag worden de week erna verstuurd en verwerkt.