CyclingClassNL

Laatste update: August 31st, 2023

Nederland barst van het wielertalent en de ambitie. Dat hebben we de afgelopen eeuw laten zien en dat willen we blijven tonen in de toekomst. Om die nieuwe kampioenen naar de hoogste trede van het wereldpodium te begeleiden, moeten we investeren in het opleiden van talent. Want het bereiken van de top gaat niet vanzelf. Daarom bundelen wij samen met NOC*NSF en Team Jumbo-Visma de krachten in CyclingClassNL.

CyclingClassNL slaat een brug tussen breedte- en topsport voor junioren zodat meer toekomstige kampioenen de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen. Het biedt een wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor Nederlands grootste wielertalenten. Dagelijks begeleiden Talent Coaches de junioren op het gebied van fysieke en persoonlijke ontwikkeling en voeding. Zo krijgen deze junioren de kans om hun talenten te laten groeien en verkleinen we de stap naar de verschillende development teams wanneer zij hun weg vervolgen richting hun toekomst als kampioen.

Het doel is oranjesucces; het behalen van de hoogste wielertop en podiumtrede. Succes is niet te garanderen, maar we kunnen wel de kans erop maximaliseren. En dat is de belofte die we doen met CyclingClassNL.

Indien je meer informatie wilt over CyclingClassNL, klik dan op deze link.
De contactgegevens kun je hier vinden.

Delete

Seizoen 2022-2023

CyclingClassNL gaat de aankomende maanden samen met de KNWU, NOC*NSF en Team Jumbo-Visma op zoek naar nieuwe wielertalenten. Met testdagen door het hele land biedt het talentenproject de mogelijkheid aan jonge sporters om zich te laten testen op hun talenten en daarmee kans te maken op een selectie voor CyclingClassNL.

Klik hier om meer te lezen over de testdagen