Inschrijven, Aanmelden en afmelden voor BMX Wedstrijden

Laatste update: September 11th, 2023

Inschrijven 

Elke wedstrijd waarvoor via MijnKNWU kan worden ingeschreven of aangemeld staat open, afhankelijk van wanneer de KNWU de informatie van de organisatie ontvangt. Voor elke wedstrijd wordt door de KNWU een deadline vastgesteld, deze deadline wordt gecommuniceerd in MijnKNWU bij de wedstrijd. Na deze deadline kunnen en worden er geen inschrijvingen of aanmeldingen meer geaccepteerd. Controleer daarom altijd je inschrijving/aanmelding in MijnKNWU op wedstrijd, klasse en betaling, tot aan de deadline kunnen fouten nog hersteld worden, na deze datum is dit helaas niet meer mogelijk.

Controleer je inschrijving/aanmelding dus altijd door in MijnKNWU op je factuur te kijken. Deze vind je bij door via 'Mijn account' te gaan naar het tabblad 'Facturen’ in het lichtblauwe menu. Of in je hoofdscherm bij komende deelnames.

Alleen voor de championshipklasse (junioren/elite) wordt er in sommige gevallen nog late inschrijvingen geaccepteerd al dan niet tegen een dubbel tarief.

Afmelden

Het is verplicht om jezelf af te melden indien je door omstandigheden niet mee kunt doen aan de betreffende wedstrijd. 

Bij wedstrijden zonder voorinschrijving kan dit bij de jury/wedstrijdleiding en bij wedstrijden met voorinschrijving door je bij de wedstrijd in MijnKNWU af te melden, tot en met de donderdag 17.00 uur voor de betreffende wedstrijd. Vanaf donderdag 17.00 uur kun je je bij internationale wedstrijden afmelden via de chef d’ equipe of bij nationale wedstrijden bij de jury/wedstrijdleiding. Bij een afmelding krijg je geen persoonlijk mailtje retour, maar als je afmelding in het systeem is verwerkt krijg je een bevestiging van afmelding uit het systeem.

Wanneer je niet komt opdagen voor een wedstrijd en je niet bent afgemeld zal er een boete worden opgelegd van € 30,- conform artikel N 1.2.054.10 (zie Titel 01 Algemene Organisatie Van De Wielersport welke je kunt vinden bij  Reglementen en jaarlijkse besluiten onder 'Algemeen').

Zie ook de regelgeving over het starten in een andere wedstrijd dan de oorspronkelijk ingeschreven wedstrijd, het zogeheten 'dubbel contract' in de Jaarlijkse besluiten (en zie ook artikel N 1.2.054.11 in Titel 01 Algemene Organisatie Van De Wielersport.

Inschrijfgeld retour bij afmelden

Wanneer een rijder zich voor of op de KNWU deadline van inschrijving afmeldt wordt het inschrijfgeld na de financiële afwikkeling van de wedstrijd terugbetaald. Bij een afmelding na deze deadline wordt er geen inschrijfgeld terugbetaald. De rijder heeft dan uiteraard wel recht op zijn/haar riderspack, welke op vertoon van de licentie kan worden afgehaald bij de chef d’ equipe. Alleen de UEC hanteert hiervoor een andere deadline en daarom kan er bij UEC rondes afgemeld worden met recht op teruggave van het inschrijfgeld tot en met de zondag voorafgaande aan de wedstrijd via het MijnKNWU systeem. De KNWU rekent in dit geval wel € 10,00 per inschrijving voor administratiekosten en dit bedrag wordt verrekend met het terug te betalen inschrijfgeld.