LDT, Regional of UCI team op mijn licentie

Over teamregistratie om je teamnaam op je licentiepas vermeld te krijgen

Laatste update: November 15th, 2023

Licentiepas met teamvermelding

Om de naam van het team waar je voor uitkomt op je licentiepas vermeld te krijgen moet dit eerst in MijnKNWU geregistreerd zijn.

Een (inter)nationale wedstrijdlicentie vraag je altijd aan via een club (een Nederlandse club, aangesloten bij de KNWU of een buitenlandse club aangesloten bij de bond van dat land) via je MijnKNWU account. De vermelding van je teamnaam op de licentie regel je niet via de licentieaanvraag, maar verloopt via een apart proces. 

Delete

Let op!

Om te voorkomen dat je team niet op je licentiepas (of duplicaatpas) komt te staan, moet voorafgaand aan de licentieaanvraag de teamregistratie zijn gedaan. Wacht met het aanvragen van een wedstrijdlicentie of kaderlicentie (of aanvraag van duplicaatpas) totdat je vanuit je ploegleiding bevestiging hebt ontvangen dat je team is geregistreerd. Je kunt de registratie ook aflezen bij 'Lidmaatschap' in je MijnKNWU account.

Wanneer je voor een UCI-team gaat rijden gaat het om de officiële registratie bij de UCI. De ploegleider kan contact opnemen met de UCI. Wanneer je voor een LDT- of Regional team gaat rijden, gaat het om registratie door je team in MijnKNWU.

Is de teamregistratie nog niet gedaan, neem dan contact op met je team. Je team kan zo nodig navraag doen via teamregistratie@knwu.nl.

Teamregistratie

De procedures voor teamregistratie zijn verschillend voor LDT (landelijke discipline teams), Regio-teams en UCI teams:

 • Landelijk Discipline Team

  LDT teams worden door het team zelf geregistreerd in MijnKNWU. Lees daarover meer bij Teamregistratie LDT Team. Na afronding van de registratie bij het team kun je een licentieaanvraag doen.

  Wijzigingen worden door het team zelf verwerkt. Na verwerking hiervan kan je een nieuwe licentiepas (duplicaatpas) aanvragen.
 • Regional Team

  Regional teams (voorheen genoemd Regioteams) worden door de teams zelf in MijnKNWU geregistreerd. Lees daarover meer bij Teamregistratie Regional Team‍. Na afronding van de registratie bij het team kun je een licentieaanvraag doen.

  Wijzigingen worden door het team zelf verwerkt. Na verwerking hiervan kan je een nieuwe licentiepas (duplicaatpas) aanvragen. 
 • UCI Team

  UCI teams die officieel bij de UCI zijn geregistreerd staat op www.uci.org. Daar staat voor elke discipline vermeld welke teams, renners en staf officieel staan geregistreerd bij de UCI. De KNWU volgt altijd de informatie zoals vermeld op de website van de UCI en hanteert deze bij de uitgifte van de licenties. Pas als de teamvermelding op de website van de UCI staat gepubliceerd kunnen wij de licenties op de betreffende teamnaam uitgeven. De registratie moet dus goed staan bij de UCI. Lees ook de informatie bij Teamregistratie UCI Team‍. Na afronding van de registratie bij het team kun je een licentieaanvraag doen.

  Wijzigingen worden door het team doorgegeven aan de UCI, zodat deze verwerkt kunnen worden. Verander je tussentijds van team laat dan de teammanager de wijziging doorgeven aan de UCI. En na aanpassing kan er vervolgens een bericht gestuurd worden aan teamregistratie@knwu.nl dat je voor dat team gaat rijden.Na verwerking hiervan kan je een nieuwe licentiepas (duplicaatpas) aanvragen.

Extra licentiepas (duplicaatpas) met teamvermelding

Wil je extra licentiepassen (duplicaatpassen) ontvangen dan kun je deze aanvragen via MijnKNWU via je persoonlijke account of via het team. Zie ook Licentiepas en duplicaatpassen (persoonlijk of via team)‍.

Voordat je duplicaatpassen besteld kun je het beste eerst afstemming zoeken met je eigen team, want...

 • Het kan zijn dat je team aan het begin van het seizoen al een aantal duplicaten gratis ontvangt vanuit de KNWU (zie de uitleg hieronder).
 • Je team heeft misschien ook zelf al duplicaten aangevraagd via MijnKNWU.

Delete

Een UCI geregistreerd team ontvangt aan het begin van het seizoen vanuit de KNWU gratis duplicaatpassen!

Het gaat hierbij om aanvragen voor het nieuwe kalenderjaar die begin januari compleet zijn. Is dat moment voorbij of gaat het om nieuwe aanvragen tijdens het jaar dan kunnen duplicaatpassen worden aangeschaft via MijnKNWU (door de renners/renster of het team) en zijn deze niet meer gratis.

Lees hieronder per type team hoeveel dit er zijn per renner:  

 • Voor alle Nederlandse renners bij de UCI geregistreerde teams krijgt het team:
  • BMX  - 3 stuks per renner
  • MTB  - 3 stuks per renner
  • Continental - 3 stuks per renner
  • World Tour - 5 stuks per renner

 • Voor renners die deel uitmaken van een UCI geregistreerd team in het buitenland geldt dat de renner krijgt:
  • per renner met een Prof-B licentie - 3 stuks  
  • per renner met een Prof-A licentie - 5 stuks

Vragen

Heb je hier nog vragen over dan kun je een bericht sturen via teamregistratie@knwu.nl.