Evenementenverzekering Organisatoren

Laatste update: January 20th, 2022

Organiseer je als club of organisator een activiteit waar leden, bezoekers of deelnemers op afkomen? Hoe pak je dat slim aan? Je wilt natuurlijk niets aan het toeval overlaten.

Een evenementenverzekering biedt de zekerheid dat alle financiën, tijd en energie die in het evenement zijn gestoken niet verloren gaan.

Klik hier voor meer informatie over dit verzekeringsproduct.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsdekking is verzekerd onder de collectieve verzekering van de KNWU. Deze dekking is bedoeld voor de wedstrijden. Als er naast de wedstrijden nog andere (grote) activiteiten plaatsvinden is het verstandig om hiervoor een extra dekking voor aansprakelijkheid te verzekeren. Bij twijfel kun je altijd via het contactformulier op de website navragen of in jouw geval een extra dekking noodzakelijk is.

Ongevallen

KNWU heeft deze rubriek doorlopend verzekerd voor organisatoren en leden.

Materialen

Deze verzekering kun je afsluiten voor jouw eigendommen, maar ook voor zaken die worden gehuurd of geleend. Onder deze verzekering vallen: tenten, inventaris, cateringbenodigdheden, beeld en geluidsapparatuur. Niet verzekerd zijn motorvoertuigen en eigendommen van deelnemers. Dekking is er voor risico’s als brand, storm, waterschade, maar vooral plotselinge onvoorziene schadeoorzaken, zoals vernieling, (laten) vallen en ergens tegen aanlopen. Let op: het diefstalrisico is alleen verzekerd als er sporen van braak aangetoond kunnen worden. Vaak zijn er geen braaksporen bij alles wat buiten staat en is diefstal dan niet meeverzekerd.

Onkosten

Dit is bedoeld voor de financiële schade als het evenement niet doorgaat of onderbroken of uitgesteld moet worden. Verzekerd zijn die kosten die je op geen enkele manier meer kan terugvorderen als het evenement wordt geannuleerd. Bijvoorbeeld beschadiging van het terrein door storm, bommelding of overlijden van een lid van het Koninklijk Huis. Meeverzekerd is ook afgelasting door weersinvloeden (denk hierbij aan storm, overvloedige regen, hagel en sneeuw) . Het moet dan wel voldoen aan de volgende definitie:

Het risico van afgelasting van het evenement door de organisator in samenspraak met een overheidsinstantie als gevolg van extreme weersomstandigheden (of Stortregens van meer dan 25 millimeter neerslag per uur of Zware storm van 8 Beaufort). Sneeuw en ijzel zijn meeverzekerd alleen wanneer het KNMI code Rood heeft afgekondigd of het openbaar vervoer de dienstreizen heeft moeten annuleren. Er moet sprake zijn van een ernstige bedreiging voor de veiligheid van de personen (bezoekers en deelnemers).

Verzekering aanvragen?

Voor een verzekeringsaanbod kun je via jouw Rabobank vragen naar het KNWU voorstel.