Zorgverzekering leden

Laatste update: December 7th, 2022

De KNWU en Zilveren Kruis hebben voor al hun leden een speciale zorgverzekering voor actieve fietsers samengesteld. Bij het afsluiting van een aanvullende verzekering (Basis Plus Module of Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren) krijg je gratis het pakket Extra Aanvullend Sport; een pakket met extra dekkingen speciaal voor sporters, zoals: sport- of koelbrace, sportmassage, psychologische (sport)begeleiding en een vergoeding van de kosten van een dynamische fietspositiemeting. Daarnaast krijg je als KNWU lid:

  • 10% korting op een aanvullende verzekering (Basis Plus Module of Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren)
  • 10% korting op een tandartsverzekering (Tand Basis of Aanvullend Tand 1, 2, 3 of 4 sterren)

Sportpolis

Zilveren Kruis heeft een speciale zorgverzekering ontwikkeld: de Nationale Sportpolis. Als je naast de basisverzekering een aanvullende verzekering afsluit, wordt deze combinatie de Nationale Sportpolis genoemd. Vanaf de aanvullende verzekering met 1 ster krijg je o.a. een vergoeding van €200,- voor een sportmedisch onderzoek of sportkeuring. Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering krijg je gratis het pakket Extra Aanvullend Sport; een pakket met extra vergoedingen speciaal voor sporters, zoals psychologische (sport)begeleiding, sportmassage, sport- of koelbrace, meekijkconsult fysiotherapie en een vergoeding van de kosten van een dynamische fietspositiemeting.

Alle voordelen op een rij:

  • 10% korting op de aanvullende en tandartsverzekeringen
  • Via Zorgbemiddeling advies waar je het beste en snelste geholpen kunt worden
  • Gratis Extra Aanvullend Sport bij een aanvullende verzekering

Vergoeding voor een fietspositiemeting bij Zilveren Kruis

Via de Nationale Sportpolis van Zilveren Kruis ontvang je € 100,- vergoeding per persoon per kalenderjaar voor een dynamische fietspositiemeting bij een sportarts van een Sportmedische Instelling (SMA). Het doel is om zowel recreatieve als professionele fietsers klachtenvrij en optimaal op de fiets te zetten. Een goede fietspositie kan overbelasting en blessures voorkomen. Daarnaast ga je efficiënter en comfortabeler fietsen. Daarom heeft Zilveren Kruis een vergoeding voor de fietspositioneringsmeting opgenomen in het sportpakket.

Bereken je premie en sluit af

Je bepaalt zelf welke verzekering het beste bij jou past en daarmee ook hoeveel premie je betaalt. Op www.zk.nl/knwu bereken je eenvoudig jouw premie. Je vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.

Topsportpolis

De Topsportpolis is een uitgebreide en speciaal voor topsporters samengestelde verzekering voor ziektekosten die NOC*NSF in samenwerking met Zilveren Kruis aanbiedt. De Topsportpolis is beschikbaar voor topsporters met een A-, Selectie- of HP-status. Meer informatie over de topsportpolis kun je vinden op www.zk.nl/topsport of via www.nocnsf.nl/medisch.