Rechtsbijstand verzekering leden

Laatste update: June 29th, 2022

Als je schade hebt als gevolg van een verkeersongeval of als iemand anders voor je schade aansprakelijk is, dan gaat de verzekeraar de schade namens jou verhalen op de schuldige tegenpartij.

Ook de kosten van verweer vallen onder de dekking als je, voor een overtreding van verkeersrechtelijke aard, strafrechtelijk wordt vervolgd. Doping gerelateerde zaken en tuchtzaken zijn uitgesloten van dekking. De rechtsbijstandverzekering is alleen geldig binnen Europa.

Delete

Let op!

Bij niet-georganiseerde trainingen en wedstrijden is de rechtsbijstandsverzekering niet van toepassing.

Voor welk bedrag ben ik verzekerd?

Deze verzekering vergoedt maximaal € 25.000,- per voorval voor de verhaal- en verweerkosten.

Voorbeelden van Rechtsbijstandsschades

Tijdens een wedstrijd kom je ten val door een groot gat in de weg als gevolg van slecht onderhoud. Je spreekt de wegbeheerder aan voor dit ongeval. Zij zijn immers verantwoordelijk voor een degelijk wegdek. De rechtsbijstandverzekering verleent bijstand om de wegbeheerder aansprakelijk te stellen.

Een volgauto rijdt jou aan. Jij loopt hierdoor letselschade op en wil de schade verhalen op de bezitter van de auto. De rechtsbijstandverzekering zal jou dan bijstand verlenen in het verhalen van deze schade bij de tegenpartij.

Je valt bij een wedstrijd door een aanrijding met een motor. Hierdoor heb jij schade aan je fiets en letselschade. De rechtsbijstandverzekering geeft jou bijstand in het verhalen van deze schade op de tegenpartij.

Je komt ten val omdat het publiek op de weg ging staan. Door deze val heb je schade geleden. Ook hier zal de rechtsbijstandverzekering jou bijstand verlenen in het verhalen van de schade bij de tegenpartij.

Let wel, de verzekering dekt alleen de bijstand die ze verlenen in het verhalen van de geleden schade. Zij vergoedt dus niet de geleden schade die is opgetreden tijdens het voorval. Daarnaast dekken zij ook niet de gemaakte advocaatkosten als deze door jezelf is ingeschakeld.

Contact

Heb je ondanks alle informatie op de site nog een vraag stuur dan een bericht naar verzekeringen@knwu.nl of klik dan op onderstaande button.