Primair bij Lidmaatschap

Laatste update: January 26th, 2022

Met ingang van het kalenderjaar 2021 wordt nog maar één keer lidmaatschap in rekening gebracht wanneer iemand dubbel lidmaatschap heeft in hetzelfde MijnKNWU account. Dit gaat via de registratie van Primair bij Lidmaatschap in MijnKNWU.

Bij dubbel lidmaatschap wordt in rekening gebracht het lidmaatschap waar in MijnKNWU bij Lidmaatschap Primair staat bij het lidmaatschap.

De vermelding Primair Is bij het ingaan van deze nieuwe werkwijze automatisch geplaatst bij het lidmaatschap wat het eerst was aangegaan in het verleden. Per geval kan dit dus verschillen en staan bij een clublidmaatschap of een direct KNWU lidmaatschap!

De afbeelding hieronder is het voorbeeld dat er twee clublidmaatschappen zijn één direct KNWU lidmaatschap. Omdat bij KNWU primair staat ontvangt het lid zelf een factuur voor direct KNWU lidmaatschap en wordt aan de clubs geen afdracht gevraagd. Zie ook Ledenadministratie‍.

Primair_bij_Lidmaatschap.png

Wijzigen 

In het account kan een aanpassing worden gemaakt door in MijnKNWU bij Lidmaatschap te klikken op de naam (KNWU of clubnaam) waar Primair moet komen te staan en te kiezen voor Primair. In principe gaat dit pas in voor het komende kalenderjaar.  Vragen daarover kunnen worden gestuurd aan financien@knwu.nl.

Dubbel MijnKNWU account

Bij het hebben van een dubbel account kan nog de situatie ontstaan dat er toch twee keer lidmaatschap in rekening gebracht wordt. Na samenvoeging van de dubbele accounts komt Primair niet altijd gelijk goed te staan, omdat het oorspronkelijk twee accounts betroffen. Indien correcties nodig zijn kan een verzoek met toelichting worden gestuurd aan financien@knwu.nl ter verdere beoordeling.

Secundair lidmaatschap

Bij meerdere lidmaatschappen brengen we alleen lidmaatschap in rekening waar 'Primair' staat bij lidmaatschap. Voor een tweede (of derde) lidmaatschap wordt geen bedrag in rekening gebracht, maar komt er een vermelding 'korting secundair lidmaatschap' te staan op de factuur.  

Is dat een direct KNWU lidmaatschap dan komt er een nulfactuur met die vermelding te staan bij 'Facturen' in MijnKNWU. Voor clublidmaatschap komt er een vermelding op de totaalfactuur aan de club.