Kalender & inschrijven en afmelden voor een wedstrijd

Laatste update: September 24th, 2021

Kalender

De kalender vind je in het linkermenu. Er zijn drie verschillende filters gelijk zichtbaar, je kunt er meer zichtbaar maken door op ‘Meer filters’ te klikken. Ook nieuw is de kaartweergave, waardoor je in één overzicht ziet welke wedstrijden bij jou in de buurt zijn.

Inschrijven wedstrijd

Vanuit de kalender kan je doorklikken naar een evenement. Je komt op een pagina waar je een overzicht ziet van alle wedstrijden die onderdeel zijn van het evenement. Via de tabbladen vind je meer algemene informatie over het evenement.

Klik je op een wedstrijd, dan kom je op een pagina met alle informatie inzichtelijk in een tabel. Er zijn tabbladen met extra informatie beschikbaar. In het oranje blok zie je de inschrijfprijs en een knop om je in te schrijven.

Ben je niet in bezit van de juiste licentie of lidmaatschap? Dan staat dat ook in het oranje blok aangegeven.
Wil je inschrijven op de klasse waar de Startlicentie voor nodig is en heb je nog geen Startlicentie voor een heel kalenderjaar, dan krijg je daar de mogelijkheid om gebruik te maken van dag-startlicentie of dag-lidmaatschap in combinatie met dag-startlicentie. Je kiest daar dan voor bij inschrijving en betaald een extra bedrag. Lees hier meer over bij dit artikel: Dag-startlicentie en dag-lidmaatschap‍.

Klik je op de inschrijfknop, dan kom je terecht in je winkelwagen. Je klikt op ‘Afrekenen’ om de inschrijving te voltooien.

Inschrijving voor wedstrijden door renner kan met UCI nummer via de organisator. Lees daarover meer bij Inschrijving door buitenlandse licentiehouders

Betaling

Afhankelijk van hoe de organisator het evenement heeft aangemeld in MijnKNWU gaat betaling via MijnKNWU via een betaalmodule of ter plaatse. Kijk wat bij de wedstrijd staat bij 'Betaling via MijnKNWU' (ja of nee). Wanneer betaling staat ingesteld via MijnKNWU kun je alleen via de betaalmodule betalen. Kies je bank uit het rijtje en klik op ‘Afrekenen’. Je wordt doorgestuurd naar iDEAL. Wanneer de betaling gelukt is zie je een bevestiging in MijnKNWU. Facturen kun je terugzien bij 'Facturen'.

Mijn wedstrijden

Op het dashboard vind je onderaan in een tabel de wedstrijden waarvoor je bent ingeschreven. Ook kan je in de wedstrijdkalender filteren op ‘Mijn evenementen’.

Chip

Staat bij de inschrijving onder chip 'leeg' dan heb je in MijnKNWU bij 'Chips' nog geen chip gekoppeld. Een uitleg staat hier: Toevoegen chip (transponder) in MijnKNWU‍ 

Afmelden voor wedstrijden

Jezelf afmelden voor een wedstrijd doe je zelf via MijnKNWU, op de wedstrijdpagina vind je in het oranje blok een knop waarmee je je kunt afmelden. Wanneer deze knop niet (meer) zichtbaar is, neem je contact op met de organisator van het evenement.

Annuleringsvoorwaarden

Als je inschrijfgeld hebt betaald voor deelname aan een wedstrijd en je wil je deelname toch annuleren dan kan het zijn dat er annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. In deze voorwaarden is geregeld hoeveel geld je terugkrijgt binnen welke periode voorafgaand aan de wedstrijd. Deze kunnen per evenement verschillen en worden door de organisator ingesteld bij het aanmaken van het evenement in MijnKNWU. Je kunt ze terugvinden op de pagina van het evenement in de 'Kalender' onder "Organisatie".

Contactgegevens organisator

De contactgegevens van de organisator kun je terugvinden op de pagina van het evenement in de 'Kalender' onder "Organisatie".