Notificaties beheren

Laatste update: October 21st, 2022

Table of Contents

NotificatiesE-mailvoorkeuren persoonlijk

Notificaties

Notificaties zijn berichten die automatisch door MijnKNWU gestuurd worden als gevolg van een bepaalde actie in MijnKNWU. Afhankelijk van je rol ontvang je bepaalde type notificaties op het e-mailadres dat staat achter jouw rol bij Rollen. Dat is het e-mailadres van je persoonlijke account óf een alternatief e-mailadres dat wordt in gevuld bij je rol in MijnKNWU (door je club/organisator of team). De uitleg staat bij Rollen en rechten in MijnKNWU). 

De notificaties behorende bij de rol die je hebt in MijnKNWU kun je zelf bekijken en beheren op de volgende wijze:

 • Log in op je persoonlijke MijnKNWU account
 • Ga in het linkermenu naar het tabblad met de naam van jouw club, organisatie of team
 • Ga naar 'Notificaties' en zie daar een overzicht per rol met een lijstje notificaties.
 • Geef per notificatie aan of je deze wel of niet wil ontvangen door het schuifje aan of uit te zetten.
  • Het schuifje naar rechts (witte bolletje rechts en schuifje donkerblauw) is aan.
  • Het schuifje naar links (witte bolletje links en schuifje grijs) is uit

Voorbeeld:

Notificaties_schermafbeelding_MijnKNWU.png

Notificaties verschillen per rol

Sommige rollen hebben alle rechten voor bewerking, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook alle notificaties van alle rollen hebt. De lijst met notificaties kan dus verschillen per persoon, omdat deze afhankelijk is van welke rollen je hebt (zie ook Rollen en rechten in MijnKNWU). Is het noodzakelijk dat jij bepaalde notificaties ook ontvangt die je niet kunt kiezen met je huidige rol(len) laat dan een rol toevoegen die wel die notificatie heeft.

Een aantal persoonlijke rennersnotificaties beheren zoals toevoeging in een teamwedstrijd.kun je niet bij Notificaties beheren, maar door te gaan via 'Mijn account' naar 'Instellingen'. Zie de uitleg onderaan deze pagina.

Delete

Let op!

Om als club bericht te krijgen van een licentiewissel wegens clubwissel als club van de eerst aanvraag (oude club) is het van belang dat je als medewerker Ledenadministratie de notificatie 'Aanvraag van licentiewissel (organisatie)' aan hebt staan, zodat je vanuit MijnKNWU daarover de mail ontvangt. Zie de uitleg bij Licentieadministratie‍.

Nieuwe rol of nieuw toegevoegde notificatie

Wanneer je een nieuwe rol krijgt, dan staan automatisch de vinkjes 'aan' voor alle bijbehorende notificaties. Dus ook als je een extra rol krijgt. Na het toekennen van je rol is het dus handig om indien gewenst bepaalde notificaties 'uit' te zetten.

Bij toevoeging van een nieuwe notificatie in MijnKNWU (door de KNWU) bij 'Notificaties' staat deze ook automatisch op aan en kun je deze indien gewenst weer uitzetten.

Delete

Alternatief e-mailadres

Wil je de notificaties niet ontvangen op het e-mailadres van je persoonlijke account? Geef dan aan je club/organisator/team een alternatief e-mailadres door (wellicht van henzelf) om bij je rol in te vullen. Lees de complete uitleg bij Rollen en rechten in MijnKNWU.

Meerdere gebruikers alternatief e-mailadres

Wordt een e-mailadres door meerdere personen als alternatief e-mailadres gebruikt bij de rollen? Let dan op dat je meerdere notificaties tegelijk kunt ontvangen als iedereen dezelfde op 'aan' heeft staan. Of de één heeft gekozen voor 'uit' en ontvangt tóch een bericht via het e-mailadres omdat de ander had gekozen voor 'aan'. Stem in zo'n geval onderling af..

E-mailvoorkeuren persoonlijk

Naast het instellen van notificaties die horen bij je rol heb je nog andere e-mailvoorkeuren in MijnKNWU. Dat zijn de persoonlijke e-mailvoorkeuren bij 'Instellingen' (en dus niet gekoppeld aan jouw rol bij club, organisator of team).

Die kun je als volgt beheren:

 • Log in op je persoonlijke MijnKNWU account
 • Ga in het linkermenu naar 'Mijn account'.
 • Ga naar 'Instellingen'
 • Je ziet 'E-mailvoorkeuren' en daar kun je (bijvoorbeeld) aangeven of jijzelf bericht wil ontvangen wanneer je opgesteld of afgemeld wordt voor teamwedstrijd (zie het voorbeeld hieronder). 
  • Het schuifje naar rechts (witte bolletje rechts en schuifje donkerblauw) is aan.
  • Het schuifje naar links (witte bolletje links en schuifje grijs) is uit.

Bijvoorbeeld een 'rennersnotificatie' die je kunt beheren bij 'Instellingen' of je wel/geen berichten wil ontvangen voor opstelling en afmelding bij teamwedstrijd. Zie onderstaande voorbeeld waar ingesteld is dat je geen berichten wil ontvangen.

E-mailvoorkeuren_Instellingen__persoonlijke_notificatie_.png