Routekaart wielerwedstrijden in coronatijd

Laatste update: October 14th, 2021

In coronatijd is het voor clubs en organisatoren nóg uitdagender geworden om wedstrijden te organiseren. Afgelopen periode is er hard gewerkt aan het opstellen van de routekaart wielersport. Daarnaast vind je op deze pagina meer informatie over het testen van renners en begeleiders bij evenementen.

Routekaart wielerwedstrijden

De 'Routekaart wielerwedstrijden' geeft overheden, gemeenten en veiligheidsregio's richting om de vergunningaanvragen voor wielerwedstrijden te kunnen beoordelen. In dit document staat voor elke fase beschreven welk soort wedstrijden, voor welk niveau wel (en met welke maatregelen) of niet is toegestaan. Het betreft hier alleen de discipline wielerwedstrijden op de weg. Voor de andere disciplines zal, vanwege het andere karakter, een separaat document uitgewerkt worden.

Delete

Aan het onderstaande document kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie

In het artikel Opstarten wielerwedstrijden in coronatijdwordt beschreven wat er in elke fase mogelijk is op het gebied van wedstrijden. Het is gericht op kleine(re) organisatoren in alle wielerdisciplines en geeft aan waar je allemaal aan moet denken wanneer je een wedstrijd wil organiseren.

Je kunt meer informatie vinden over PCR- en sneltesten en hoe je deze testen kunt bestellen in dit artikel: Informatie PCR- en sneltesten‍ .