Hieronder vind je uitleg over aansluiten als motorbegeleidingsteam bij de KNWU, een stappenplan en wat je kunt doen na aansluiting.
Motorbegeleidingsteam
Een motorbegeleidingsteam ondersteunt de politie en organisatie bij omlopen en klassiekers op de openbare weg.
Per 2023 is deze aansluitingsvorm 'motorbegeleidingsteam' nieuw. Het gaat hier om een andere vorm van aansluiting dan 'club' of 'organisator'. Er zijn overeenkomsten in handelingen in MijnKNWU. Specifieke informatie staat in dit artikel. Om misverstanden te voorkomen met teams (ploegen) of organisatoren wordt in dit artikel steeds de volledige naam 'motorbegeleidingsteam' gebruikt.
Reglementen
In het 'Algemeen Reglement KNWU' staat meer over het aansluiten bij de KNWU. Je kunt dit reglement vinden op de pagina Reglementen & jaarlijkse besluiten onder het kopje 'Organisatorische bepalingen KNWU'.
Stappenplan
Hieronder vind je een stappenplan waarmee eenvoudig stap voor stap wordt uitgelegd hoe je kunt aansluiten als motorbegeleidingsteam bij de KNWU.
1. Stel statuten op en leg ze vast bij de notaris
Stel statuten op voor je organisatie. Er is geen rechtsvorm verplicht gesteld vanuit de KNWU voor motorbegeleidingsteams.
Lees ook de uitleg bij Wet Toezicht en Bestuur Rechtspersonen (WBTR).
2. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel (KvK)
Totdat je bent ingeschreven bij de KvK, ben je als bestuurder verantwoordelijk voor wanprestaties. Zorg dus dat je je op tijd inschrijft.
Lees ook de uitleg bij UBO-registratieplicht.
3. Sluit je aan bij de KNWU!
Vul het aansluitingsformulier. Motorbegeleidingsteam' zo volledig en zorgvuldig mogelijk in, zodat de registratie op de juiste manier kan worden gedaan.
Stuur het ingevulde aansluitingsformulier met een afschrift van de statuten en bewijs van inschrijving van de KvK naar ons op via mirjam.tuithof@knwu.nl.
Na ontvangst en verwerking ontvang je bericht van ons en krijg je toegang tot MijnKNWU voor het motorbegeleidingsteam. Met een laatste handeling maak je vervolgens de aansluiting definitief.
Financieel
Informatie over de tarieven die gehanteerd worden zijn te vinden bij Tarieven KNWU.
- Aansluiting motorbegeleidingsteam 2023 wordt geen bedrag voor in rekening gebracht.
- Lidmaatschap KNWU 2023 via motorbegeleidingsteam wordt geen afdracht voor gevraagd.
KNWU leden die lid zijn gemaakt in MijnKNWU via een bij de KNWU aangesloten motorbegeleidingsteam mogen de kaderlicentie 'Motorbegeleider' aanvragen in het eigen MijnKNWU account. Zij betalen zelf aan het einde van de aanvraag voor de licentie via de betaalmodule. Een licentie vraag je elk kalenderjaar opnieuw aan.
Aan de slag?
Je kunt als motorbegeleidingsteam nadat je toegang hebt gekregen tot MijnKNWU en de aansluiting compleet is ook anderen rechten geven binnen MijnKNWU voor het motorbegeleidingsteam via een rol. Je kunt leden aanmelden en de licentiegoedkeuring namens het team doen voor de leden die de kaderlicentie Motorbegeleider aangevraagd hebben, mits je de juiste rol hebt. Lees verder voor meer informatie.
Inloggen
Inloggen doe je via je eigen MijnKNWU account. Via het menu klik je op de naam van het motorbegeleidingsteam om te komen in dat deel van MijnKNWU. Dit lukt alleen als je een rol hebt gekregen bij 'Rollen' in MijnKNWU (bij aansluiting of later via het motorbegeleidingsteam).
Rollen en rechten
Wil je iemand rechten geven in MijnKNWU voor het motorbegeleidingsteam dan moet je zelf rechten hebben ontvangen via een rol om de rollen te beheren. Met de juiste rol kun je leden aanmelden en licenties goedkeuren.
Een overzicht met rollen en rechten en een algemene handleiding staat bij Rollen en rechten in MijnKNWU. Daar lees bijvoorbeeld dat je die persoon eerst moet hebben aangemeld als lid via het motorbegeleidingsteam in MijnKNWU en dat je ook meerdere rollen aan één persoon kunt geven.
Behorende bij een rol ontvang je notificaties bij handelingen in MijnKNWU die je zelf aan of uit kunt zetten, zie de uitleg bij Notificaties beheren. Na toekenning van een rol staan alle notificaties op 'aan'.
Leden aanmelden
Een algemene handleiding om leden aan te melden als KNWU lid of hun lidmaatschap te beëindigen staat bij Ledenadministratie.
Echter is de informatie voor clubs en organisatoren over facturatie in dat artikel niet precies van toepassing op motorbegeleidingsteams. Lees daarvoor de informatie bij Financieel in dit artikel en de informatie op de tarievenlijst bij Tarieven KNWU.
Licentieaanvraag Motorbegeleider
KNWU leden die lid zijn gemaakt in MijnKNWU via een bij de KNWU aangesloten motorbegeleidingsteam mogen de kaderlicentie 'Motorbegeleider' aanvragen in het eigen MijnKNWU account. Er is ook opleiding via het motorbegeleidingsteam vereist. Zij betalen zelf aan het einde van de aanvraag voor de licentie via de betaalmodule, zodat deze van 'concept' naar status 'in behandeling' komt. De actuele licentietarieven staan bij Tarieven KNWU. Een licentie vraag je elk kalenderjaar opnieuw aan.
Kaderlicenties Algemeen
Checklist aanvraag kaderlicentie
Stappenplan aanvragen kaderlicentie
Status licentieaanvraag
Licentiegoedkeuring
Als motorbegeleidingsteam heb je één van de beoordelingen van een licentieaanvraag te doen, namelijk of die persoon de juiste opleiding via jullie heeft gevolgd om de licentie te mogen aanvragen. Deze beoordeling is noodzakelijk en daarom kan er niet gekozen worden voor automatische goedkeuring licenties. Deze goedkeuring wordt zichtbaar bij het schuifje 'Goedgekeurd door club'.
Een algemene handleiding hoe je de goedkeuring kunt doen staat bij Licentieadministratie..
Collega's van Wedstrijdsport zullen beoordelen of de aanvraag wel gedaan is via een bij de KNWU aangesloten motorbegeleidingsteam. Of dit al gedaan is of nog moet gebeuren is zichtbaar bij het schuifje 'Goedgekeurd door Uniebureau'. Pas nadat alle goedkeuringen zijn gedaan komt de licentie op status 'goedgekeurd' en is deze geldig. Uitleg over aflezen status en welke soort goedkeuringen er zijn lees je bij Status licentieaanvraag.
Informatie over licentiepassen staat bij Licentiepas en duplicaatpassen (persoonlijk of via team).
Vragen
Voor meer informatie over het aansluiten kun je contact opnemen via 085-070 1955 (maandag of donderdag) of stuur een bericht via service@knwu.nl.
Maak voor andere vragen gebruik van het contactformulier op https://www.knwu.nl/contact. Daar staan ook de actuele openingstijden en telefonische bereikbaarheid Uniebureau.